Разделено общество: Син издаде баща си за бунта в Капитолия

Това е поредният случай на близки от двете страни на политическия фронт в САЩ

25.01.2021 | 13:22 Редактор: Никола Симеонов
Разделено общество: Син издаде баща си за бунта в Капитолия

Два дни след бунта на Капитолия на 6 януари, бащата на Джаксън Рефит, Гай У. Рефит, се връща у дома в Тексас и признава, че е участвал в щурма.

Джаксън предал баща си на ФБР седмици по-рано, още преди да се развихри бунта в Капитолия, споделя той в телефонно интервю за The New York Times.

"Винаги ми казваше, че ще направи нещо голямо. Предполагах, че ще направи нещо голямо, но не знаех какво", казва Джаксън. Когато разследващите пристигат, съпругата на Гай Рефит им обяснява, че той е член на "Трите процента" - милиционерска група.

Джаксън Рефит споделя, че е осъзнал, че баща му се е отправил към Вашингтон ден преди бунта, но не е знаел какво може да прави там. Момчето осъзнало какво се случва, когато видял снимки на бунтовници, щурмуващи Капитолия, пише Dnes.bg

Гай У. Рефит в момента е в ареста заради бунта в Капитолия. Все още не е ясно дали знае, че синът му е този, който го е предал. "Страхувам се, че може да разбере, заради това, което може да си помисли", казва Джаксън, но признава, че е оптимист, че връзката му с баща му ще се подобри.

Той споменава, че майка му и двете му сестри "не са знаели какво е извършил", докато не видели интервю в CNN, което той дава пред Крис Куомо. След него 18-годишното момче пише в Twitter, че майка му и сестрите му са "абсолютно съсипани от това, което е направил".

Подобно на Хелена Дюк, която също издаде майка си, която бе част от щурма на Капитолия, Джаксън отваря свой GoFundMe акаунт, в който да събере пари за следването си в колежа.

"Възможно е да бъда изгонен от дома си заради това, което направих. Всеки цент ми помага да оцелея", казва той. 

Запитан дали не съжалява, че е издал баща си, Джаксън казва: "Оставям чувствата настрани, за да направя това, което вярвам, че е правилно."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК