Над 3000 души са арестувани на протестите в подкрепа на Навални

Съпругата на опозиционера - Юлия, вече е освободена

24.01.2021 | 11:35 Редактор: Ралица Братанова
Над 3000 души са арестувани на протестите в подкрепа на Навални

По данни от изминалата нощ задържаните в цяла Русия на акциите в подкрепа на опозиционера Алексей Навални са 3134 души

Най-много са задържаните в Москва – 1201 души, на второ място е Санкт Петербург с 471 души. Предишният рекорд по арести е от акциите срещу корупцията в страната през юни 2017 г., когато в цяла Русия са били задържани 1769 души.

Предишният рекорд по арести е от акциите срещу корупцията в страната през юни 2017 г., когато в цяла Русия са били задържани 1769 души.

Сред задържаните вчера бе и съпругата на Навални Юлия, но снощи бе съобщено, че тя е освободена.

 

Межународната общност осъди арестите по време на протестите в цяла Русия срещу задържането на опозиционера Алексей Навални. Сред задържаните беше и съпругата му, но по-късно стана ясно, че е освободена. 

Върховният представител на Европейския съюз за външни работи Жозеп Борел написа "съжалявам за масовите задържания и непропорционалното използване на сила".

Държавният департамент на Съединените щати също се обяви против, а външното министерство на Русия обвини Щатите в намеса и поощряване на протестите. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Явно имат много арести на разположение. Няма да е лошо и ние да си построим и да прибираме битовите престъпници, а не да се разхождат с по 10 висящи присъди. Сигнализирай за неуместен коментар