Затягат локдауна в Мадрид с по-ранен вечерен час

Забранени са събирания на различни семейства в частни домове

23.01.2021 | 19:35 Редактор: Ралица Братанова
Затягат локдауна в Мадрид с по-ранен вечерен час

Властите в испанската столица Мадрид обявиха, че ще затегнат още повече локдауна заради скока на новозаразените с коронавируса, предаде ДПА.

Въведеният вече вечерен час от понеделник ще започва с един час по-рано - от 22 ч, както е и в повечето други испански региони. Ресторантите ще продължат да работят, но ще трябва да затварят най-късно в 21 ч, като ще се сервира на групи от най-много 4 човека. Забраняват се събирания на различни семейства в частни домове.

В столицата вчера бяха регистрирани средно по 495 заразени на 100 000 жители на седмична база. В национален мащаб същият среден показател е 410 заразени на 100 000 души, предаде БТА.

Консервативната регионална управа на Мадрид дълго време се съпротивляваше на въвеждането на по-драстични мерки, но бе принудена да се съгласи с тях поради нарастващия дефицит на легла в интензивните отделения на болниците, писа днес в. "Паис". Експертите се опасяват, че ще започне и рязък ръст на смъртните случаи поради високата заболеваемост от Ковид-19.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebooк ТУК