Кремъл хвърля Навални в затвора за дълги години?

Според Кремъл опозиционерът работи "от името на западни правителства" 

22.01.2021 | 11:13 Редактор: Радостина Димитрова
Кремъл хвърля Навални в затвора за дълги години?

Кремъл е решен да държи опозиционера Алексей Навални в затвора за няколко години или повече и така ще наруши практиката за предишните му присъди, които не са били повече от няколко седмици. Това заявяват близки до руското ръководство анонимни източници на агенция Bloomberg.

Навални може да получи до 3,5 г. затвор на изслушване, което е насрочено за 2 февруари, по друго дело е заплашен от още 10 години зад решетките.

Твърдата позиция идвала от мнението на Кремъл, че опозиционерът работи "от името на западни правителства" и от опасения, свързани с масови протести.

Властите се надяват, че "строго индивидуалното" движение в подкрепа на Навални ще изгуби сила, ако се окаже в затвора, съобщава БНР.

Негови съратници междувременно се надяват, че делото срещу опозиционера ще стане катализатор на общественото недоволство на фона на намаляващи доходи и ограничения заради коронавируса.

Само преди дни Навални се завърна в Москва от Берлин, където се възстановяваше след отравяне в родината си, според германските власти с вещество от типа Новичок. Москва отрича да има нещо общо със случилото се с опозиционера и критик на Путин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 2
Читател
преди 3 години
Най лесно се става герой,патриот,в мирно време.Този който обикаля европейските болници,за да докаже,че е отровен от руските служби,е обречен.Аланкоолу,ти прекрасно знаеш,че ако това са решили властите в Русия,днес ти щеше да бъдеш на едно друго място,от където няма връщане. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Този стана национален герой Сигнализирай за неуместен коментар