Развърже ли кесията Байдън, американската икономика ще прегрее

Ще има натиск срещу България, Турция и Русия, смята Милен Керемедчиев

21.01.2021 | 21:43 Редактор: Тодор Петров

"Байдън тръгва по пътя на Обама от гледна точка на финансовите разходи - развързва сериозно кесията. Обещава още финансови инжекции към бизнеса,но това ще доведе до прегряване на американската икономика и тежки последици", заяви бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

За него няма съмнение, че ако Байдън залитне в крайнолевите тенденции и и налее пари в "зелени" сделки, безплатно образование и здравеопазване, САЩ ще започнат да буксуват, защото икономиката ще прегрее. Керемедчиев прогнозира, че САЩ ще теглят големи заеми.

Според него речта на Байдън е била помирителна и търсеща намирането на компромис. Републиканската партия пък била изправена пред ступор по кой път да тръгне.

Отношението към Китай ще бъде запазено и дори Байдън ще разшири търговската война със страната, прогнозира Керемедчиев. САЩ няма да върнат американското посолство от Ерусалим в Тел Авив - това е много силен знак към палестинската автономия, изтъкна той в предаването "Денят ON AIR"

"Ще видим сериозно втвърдяване на отношенията с Русия. Ще има натиск да се спре "Северен поток", "Балкански поток" също ще бъде под натиска на САЩ. Ще се постави поглед към България и Румъния - ще има преместване на фокуса от Турция като контактна точка с руската нарастваща агресия в Черно море", заяви бившият зам.-външен министър.

Керемедчиев очаква единомислие между САЩ и европейските институции при Байдън. Ще има изтегляне на американски интереси от Турция, а Ердоган е усетил това и е смекчил тона в комуникацията си с евролидерите, стана ясно още от думите му.

"Херо Мустафа е може би е най-добрият американски посланик, когото сме имали. Не знам дали няма да бъде повишена и да намери поприще обратно във Вашингтон", отбеляза гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Той очаква натиск към България по въпроса със Северна Македония да има не само от САЩ, а от много места. По думите му се вижда, че в нашата позиция има единомислие от всички политически сили и ще продължим със същата политика. Керемедчиев даде пример с Гърция, която не се огъна под никакъв натиск по отношение на Скопие.

"Подкрепата към Тръмп в момента е по-голяма, отколкото към републиканците. Определено той смята да направи свое движение, което да поведе на следващите избори. Очакваме голям трус при републиканците", посочи още Керемедчиев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Празни карти за банкоматиЗнаете ли, че можете да хакнете всяка машина за банкомати !!!Ние имаме специално програмирани банкоматни карти, които могат да се използват за хакване на всяка банкоматна машина, тези банкоматни карти могат да се използват за теглене на пари в банкомата или прекарване на пръст, магазини и търговски обекти. Ние продаваме тези карти на всички наши клиенти и заинтересовани купувачи по целия свят, като картите имат дневен лимит за теглене от 5000 в банкомат и до 100 00 ... Сигнализирай за неуместен коментар