Ватиканът предлага безплатна ваксинация на бездомници в Рим

Миналата седмица папа Франциск и бившият папа, Бенедикт, си поставиха първата доза от ваксината

20.01.2021 | 17:08 Редактор: Юлия Христова
Ватиканът предлага безплатна ваксинация на бездомници в Рим

Ватиканът започна днес да предлага безплатна ваксинация срещу Ковид-19 на бездомниците в Рим, предаде Ройтерс.

Имунизациите протичат в атриума на зала "Павел Шести", където се провеждат седмичните папски общи аудиенции, но сега заради пандемията не се използва много често.

Процесът на ваксинация се наблюдава от 57-годишния кардинал поляк Конрад Крайевски, ръководител на папската благотворителна служба, който активно се грижи за бездомниците в Рим.

Близо 25 бездомници, използващи приюти на папската благотворителна служба, получиха първата си доза от ваксината, още ще бъдат ваксиниране през идните дни, се казва в изявление на Ватикана.

Миналата седмица 84-годишният папа Франциск и бившият папа, 93-годишният Бенедикт, си поставиха първата доза от ваксината. Папа Франциск заяви в телевизионно интервю по-рано този месец, че всеки трябва да бъде имунизиран. "Това е етичен избор, защото рискуваме собственото си здраве, собствения си живот, но рискуваме и живота на други хора", заяви Светият отец пред Пети канал на италианската телевизия.

Под ръководството на папа Франциск Ватиканът създаде структури в помощ на бездомниците в Рим, включително болница, обществена баня, бръснарница и фризьорски салон, пише БТА.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК