Байдън пише история: Назначава трансджендър за зам.-министър на здравеопазването

Към момента Ливайн е директор на здравеопазването в щата Пенсилвания

19.01.2021 | 20:46 Редактор: Искра Ангелова
Байдън пише история: Назначава трансджендър за зам.-министър на здравеопазването

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън, който трябва официално да встъпи в длъжност след ден, обяви, че е номинирал за заместник-министър на здравеопазването Рейчъл Ливайн - транссексуален експерт по педиатрия и психиатрия, съобщава NBC News.

Към момента Ливайн е директор на здравеопазването в щата Пенсилвания, а назначаването му е "исторически" прецедент в историята на САЩ.

"Д-р Рейчъл Ливайн ще осигури стабилно лидерство и основни познания, от които се нуждаем, за да прекараме хората през тази пандемия - независимо от техния пощенски код, раса, религия, сексуална ориентация, полова идентичност или увреждане - и ще отговори на обществените здравни нужди на страната ни в тази критична ситуация момент и след това", заяви Байдън, цитиран от dnes.bg.

"Тя представлява исторически и висококвалифициран избор за подпомагане на здравните политики на нашата администрация", пише още в своите мотиви Байдън.

Демократите ще поемат контрола над Горната камара на Конгреса тази седмица, която трябва да потвърди назначенията на президента.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 0
Сони Боно
преди 3 години
транссексуален експерт по педиатрия и психиатрияАХАХАХА )))))) Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Олег это Он или Она. Скорее Оно Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 5
Олег
преди 3 години
Америка ще надживее ерата "Тръмп" и ще възстанови своята демокрация, където всеки получава шанс да се докаже и да успее в живота, дори и транс-хора. Затова тя е най-великата държава в света. Да се пукат всички кремълски роби от азиатската империя на злото! Сигнализирай за неуместен коментар