След антигенни тестове: Един на всеки осем души в Англия е имал Ковид-19

Уелс проучването установи, че всеки десети човек има антитела срещу коронавируса

19.01.2021 | 23:40 Редактор: Радостина Димитрова
След антигенни тестове: Един на всеки осем души в Англия е имал Ковид-19

Най-малко един на всеки осем души в Англия е заразен с Ковид-19. Това показват резултатите от изследванията с антигенни тестове, съобщава британският национален ежедневник The Times. Оценките, които потвърждават опасенията за големия ръст на случаите на заразени през есента, предполагат, че голяма част от страната все още е далеч от постигането на стаден имунитет, въпреки че в някои от най-засегнатите райони пандемията може да забави разпространението си.

В Уелс проучването на Службата за национална статистика установи, че всеки десети човек има антитела срещу новия коронавирус. В Северна Ирландия цифрата е 1 на 13, а в Шотландия - 1 на 11 души, предаде "Фокус".

Изследването на антитела е добър начин за измерване на минали инфекции в средносрочен план, но тъй като циркулиращите в човешкия организъм антитела отслабват с времето, трудно ще може да бъде установен точният брой на хората, които са били заразени с Ковид-19.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Off
преди 3 години
Антигенен тест и тест за антитела са две различни неща. *** кой ти гледа, дай да пишем глупости. Сигнализирай за неуместен коментар