Тръмп и Мелания напускат Белия дом, 25 000 военни пазят Байдън

Очаква се президентът и първата дама да се установят в имението си

19.01.2021 | 13:57 Редактор: Тодор Петров

Последен ден на Доналд Тръмп в Белия дом. Първата дама Мелания публикува видеообръщение, в което зави, че последните 4 години са били най-голямата чест в живота ѝ. 

Очаква се утре сутринта Доналд Тръмп и съпругата му да отпътуват от столицата Вашингтон за имението им в щата Флорида. Това ще се случи само няколко часа преди встъпването в длъжност на Джо Байдън.

Мелания благодари на военните и медицинските работници, които се борят с пандемията от Ковид-19. Засегна и темата за насилието, което изглежда беше препратка към щурма на Капитолия на 6 януари. 

"Не забравяйте, че насилието никога не е отговорът и никога няма да бъде оправдано", заяви първата дама.
 

След като утре мандатът на Доналд Тръмп официално приключи се очаква той и съпругата му да се установят в Палм Бийч. В имението им Mar-a-Lago вече се наблюдава трескаво приготовление за пристигането им. За това се готвят и жителите на града. Мненията относно новите им съседи обаче са разнопосочни. 

"Тук го обичаме и се гордеем с него. Знаем, че той направи много за нас и съжаляваме, че всичко приключи по този начин", споделя негов поддръжник.

"Наистина се страхувам какво може да се случи в квартала ни, когато той дойде. Дали ще има размирици или нещо подобно? Тук е спокойно и нямаме нужда от такива неща", опасяват се други.

Докато в Палм Бийч очакват Доналд Тръмп и Мелания, Вашингтон продължава да се готви за инаугурацията на Джо Байдън с безпрецедентни мерки за сигурност. 

ФБР проверява всички 25 000 войници от Националната гвардия, които са в столицата, за да гарантират безопасността по време на церемонията. Причината за проверката е съмнения за готвена атака от вътрешен човек.

Вижте повече по темата във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Прекрасна двойка! Завиждайти! Сигнализирай за неуместен коментар