Испания е най-желаната дестинация за европейците за лятна почивка

На второ и трето място са Италия и Франция

18.01.2021 | 18:10 Редактор: Ралица Братанова
Испания е най-желаната дестинация за европейците за лятна почивка

Испания е най-желаната дестинация за европейците за лятна почивка за лятна почивка през 2021 г., а Гърция е на четвърто място в списъка на 10-те най-популярни дестинации, пише "Катимерини". Изданието цитира непубликуван доклад, поискан от съответните служби на Европейския съюз (ЕС), предава "Монитор".

Изследванията показват, че Гърция наскоро се е изкачила с едно място, подминавайки Германия, сред дестинациите, до които европейците искат да пътуват повече тази година и най-вече да изкарат лятната си ваканция. Проучването е проведено с въпросници за над 4000 европейци и включва всички основни пазари, от които Гърция привлича посетители, като Германия и Великобритания.

На второ и трето място в предпочитанията на европейците са Италия и Франция. На пето място е Германия, а топ 10 се допълва от Обединеното кралство, Португалия, Холандия, Турция и Хърватия. Заслужава да се отбележи повята на Турция в първите 10, като тя е изместила Австрия, подчертава гръцкото издание.

"Катимерини" припомня, че гръцкото правителство прогнозира приходи от около 8 млрд. евро приходи от входящия туризъм през 2021 г. Реализацията на тези предвиждания би дало възможност на достигане на приходите ниво от около 40% от приходите отчетени за 2019 г. и 100% увеличение в сравнение със сумите от 2020 г.

Снимка: Архив, БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК