След 84 дни строг локдаун: Моловете в Гърция отвориха врати

Повечето от противоепидемичните мерки в страната остават в сила

18.01.2021 | 11:33 Редактор: Ивет Арабова
След 84 дни строг локдаун: Моловете в Гърция отвориха врати

Отвориха магазините в Гърция след 84 дни строга национална карантина. Повечето противоепидемични мерки в Гърция обаче остават за неопределено време.

Специалисти заявиха, че епидемиологичната картина е изключително добра, но рискът не е преминал. Търговците посрещат първите си клиенти днес след повече от два месеца строга национална карантина. Осветени магазини с реклами за щедри сезонни намаления привличат клиенти.

С работно време от 7 сутринта до 20 часа отвориха врати както малките квартални магазини, така и моловете. Позволеното време за пазаруване е 2 часа. Реално времето не позволява да се пазарува далеч от дома, коментират първите клиенти, затова се ограничават само в магазини в близък район.

Полицейски екипи следят за спазване на ограничение на броя на клиенти, съобразно търговската площ на магазина. От днес е увеличена глобата за нарушения на мерките с 50%,както за търговците, така и за клиентите, предава БНР.

Запазват се голяма част от ограниченията за придвижване, както и  вечерният час от 21 часа. Гърция удължи карантинните мерки за неопределено време.

Успешно продължава фазата за масово ваксиниране срещу Ковид-19 в цялата страна, информират от Здравното министерство. Почти 80% от гърците, по последно проучване, ще се ваксинират при първа възможност.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години