Заев: Очаквам спорът със София да се реши след изборите през март

Той обяви, че Скопие няма да започне преговори за членство в ЕС до края на годината

05.12.2020 | 15:24 Редактор: Ивет Арабова

Република Северна Македония няма да започне преговори за членство в Европейския съюз до края на годината, заяви в интервю за предаването "Стадион“ по македонското радио "Канал 77" премиерът Зоран Заев.

Той обяви, че очаква спорът със София да се реши след парламентарните избори у нас. 

Решението на България предизвика редица прояви на език на омразата и дори посегателство над националните ни символи. Според Заев, обаче, от думите на вицепремиера Красимир Каракачанов, който участваше в същото предаване онлайн, става ясно, че той няма проблем да приеме съществуването на македонски език и народ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Симптоматично
преди 3 години
Това изявление показва,че македонците виждат причините за ветото ни не всвоите действия на отричане на исторически факти и ширеща се антибългарска риторика на всички нива,а в сегашното правителство на БГ.Не са си направили труда да разберат,че дори яростно противопоставящият се на правителството президент Радев подкрепя ветото му за начало на преговорите със СМ докато не се изчистят всички спорни въпроси и не се престане с антибългарската политика на СМ.Не може да се толерира отявлен враг. Сигнализирай за неуместен коментар