Скандал и в Литва: Гол мъж се появи зад депутат по време на онлайн заседание

Депутатът е известен с хомофобската си реторика

04.12.2020 | 09:20 Редактор: Ралица Братанова

След скандалното гей парти в Брюксел, в което "изгоря" и евродепутат, секс афера разбуни и Литва. По време на видеоразговор онлайн на парламентарна комисия в кадър зад един от депутатите се появява гол мъж.

Заседанието се излъчва на живо в Youtube, а след края му е видяно 200 хил. пъти. Депутатът Петрас Гражулис е известен с хомофобската си реторика и с протестите си срещу организирането на гей парада във Вилнюс.

В началото на седмицата обаче образът му на консерватор се срина за секунди, след като по време на видеозаседание на парламентарния комитет по култура зад него се появи гол мъж.

След избухването на скандала, политикът оправда ситуацията с няколко объркани версии. Първоначално заяви, че синът му се е опитал да му помогне с техниката. Половин час по-късно се отметна от твърдението и сподели, че на видеото се вижда журналистът Андриус Тапинас, който по думите му го преследва от месеци. 

"Мислех, че монтаж и какво ли не. Кълна ви се, това е Тапинас. Той е навсякъде където отида", настоя Гражулис.

Мъжът от видеото обаче не прилича на журналиста, а депутатът, който често приравнява хомосексуалността с педофилията, има обяснение и на това.

"Сега е възможно да се правят всякакви манипулации - коса, брада, изображението може да се промени. Андриус ​​лесно би могъл да промени външния си вид", посочи той. 

Според местни медии голият мъж от кадрите всъщност е парламентарният съветник на Гражулис. 

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години