СЗО: Ако няма добра вентилация на помещението на закрито - носете маски

Новите препоръки се прилагат в области с известен или подозиран клъстер

02.12.2020 | 16:36 Редактор: Искра Ангелова
СЗО: Ако няма добра вентилация на помещението на закрито - носете маски

Световната здравна организация (СЗО) препоръча да се носят маски за лице на закрито в присъствието на други хора, ако вентилацията на помещението е недостатъчна, в актуализация на своите насоки за предпазване от Ковид-19 относно маските, предава AFP.

Новите препоръки се прилагат в области с известен или подозиран клъстер или общностно предаване на новия коронавирус.

"СЗО съветва широката общественост да носи немедицинска маска на закрито (напр. магазини, общи работни места, училища) или на открито, където не може да се поддържа физическо дистанциране на поне един метър", се казва в новите насоки, съобщава "Фокус".

"На закрито, освен ако вентилацията не е оценена като адекватна, СЗО съветва широката общественост да носи медицинска маска, независимо дали може да се поддържа физическо дистанциране на поне един метър", пишат още те.

Агенцията на ООН за здравеопазване също призова хората да не носят маски по време на енергична физическа активност и да не използват маски с клапани, като според СЗО заобикалят филтриращата функция на маската за лице.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Марци
преди 3 години
СЗО,опитите ви да продължавате да се е,,,ате с хората скоро ще свършат.Ваксините които други вместо вас създадоха идват.Болката на всички тези които загубиха близки от коварния вирус обаче никога няма,да свърши,както и неприязънта им към вас,защото вие носите основна вина за загубата на над 1,5 милиона човешки живота.Никога в историята на човечеството такова глобално престъпление не е оставало ненаказано,надявам се вие да не сте първите отървали се от справедливо възмездие! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Ваня
преди 3 години
Тези няма да е лошо да престанат със ежедневните психози, че побъркаха тотално народа, убиват се, самоубиват се. Геноцида е с пълна сила и сякаш умишлено продължават да нагнетяват от сутрин до вечер. Сигнализирай за неуместен коментар