Коледа и Нова година в Европа под диктовката на строги мерки

В Германия възнамеряват да ваксинират по 20 000 души на ден

01.12.2020 | 11:45 Редактор: Тодор Петров
Коледа и Нова година в Европа под диктовката на строги мерки

В Германия възнамеряват да организират кампания за ваксиниране срещу Ковид-19 на 20 000 души на ден. Терминалът на летище "Берлин Тегел" е посочен като една от амбулаторните клиники.

Но масовата ваксинация няма да отмени ефекта от ограничителните мерки, както каза ръководителят на германското правителство. Изключения за германците ще се правят на два празника – на Бъдни вечер и на Нова година. Тогава ще бъде възможно да се събират с компания от 10 души.

Италианските ски курорти известно време няма да виждат туристи. Склоновете на Кортина д’Ампецо ще бъдат недостъпни – министър-председателят Конте каза, че страната не може да си позволи този вид забавления. С повече от един милион и половина заразени и 52 хиляди смъртни случая от Ковид-19, Апенините са силно засегнати от пандемията, припомня БГНЕС.

Във Франция беше решено да се облекчи карантината в три етапа. В първия, който ще започне следващата събота, ще се отворят магазини и всички онези бизнеси, които властите не са сметнали за свързани с първа необходимост.

През втората десетдневка на декември възможностите за пътуване ще се разширят.  Ресторантите ще могат да започнат да работят и дори тогава, в най-добрия случай, едва през второто десетдневие на януари следващата година.

В Австрия стриктната карантина е в сила от 2 седмици. Търговските центрове, салоните за красота и фризьорските салони са затворени, а учениците са прехвърлени на дистанционно обучение. Музеите и театрите са затворени. От 22 до 6 часа сутринта е забранено излизането от къщи. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Трябва да взимаме пример Сигнализирай за неуместен коментар