Карантината дава резултат в Англия - спад на заразяванията с 1/3

В редиците на консерваторите назрява бунт срещу местните ограничения

30.11.2020 | 12:29 Редактор: Ивет Арабова
Карантината дава резултат в Англия - спад на заразяванията с 1/3

Заразяванията с коронавирус в Англия са намалели с една трета след локдауна, показва ново проучване. Очаква се Борис Джонсън да публикува още данни, за да убеди бунтарите в неговата Консервативна партия, че карантините дават резултат.

Проучването на лондонския Имперски колеж се основава на повече от 100 000 тестове за периода от 13 до 24 ноември.

Авторитетното проучване показва, че репродукционният коефициент е спаднал до 0,88. Едни от най-тежко засегнатите райони бележат най-голямото подобрение, но въпреки това се отчита, че като цяло броят на случаите в Англия продължава да е висок.

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок обобщи - данните показват, че "страната не трябва да си позволява да вдигне крак от педала“.

Премиерът Борис Джонсън имаше нужда от подобна по-оптимистична статистика, тъй като в редиците на консерваторите назрява бунт срещу новите местни карантини, които трябва да влязат в сила от 2 декември, когато изтича локдауна, предава БНР.

Мярката ще бъде гласувана утре в парламента и както призна тази сутрин министърът на околната среда Джордж Юстъс около 100 тори продължават да имат резерви към карантините. Юстъс не изключи трети локдаун през януари.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК