Заев: Стига омраза! Аз съм македонец, Каракачанов е българин

"Нашите народи очакват крачка към приятелство", заяви премиерът на Северна Македония

29.11.2020 | 11:10 Редактор: Искра Ангелова
Заев: Стига омраза! Аз съм македонец, Каракачанов е българин

Премиерът на Серверна Македония Зоран Заев написа в официалния си профил във Facebook, че между него и българския вицепремиер Красимир Каракачанов разликата в етноса и идентичността не е единствената, но разликата в техните мирогледи е по-важна и по-сериозна.

"Аз съм македонец, който говори македонски, признат от целия свят. Каракачанов е българин, който говори български език, признат в цял свят. Работя за съгласуване на възгледите за различията и знам, че това е възможно само чрез обмен на идеи и мнения, а не чрез обиди и неподходящи послания. Нашите народи очакват крачка към приятелство, а не реч на омразата. Стига омраза", пише Заев.

Припомняме ви, че преди дни Каракачанов заяви, Заев е направил крачка напред, след като проговорил за общата ни история.

"Допреди два месеца нещата, които той ги казва за общата история, за така някои общи герои, беше немислимо да го чуем. Крачка напред. Историята е обща, но трябва да уточним каква. Тя е обща, но е българската история", заяви тогава вицепремиерът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
Българин
преди 3 години
Безсмислени са добрите думи, когато не са подкрепени от добри дела и добри договори,...за всеки случай! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години