Интервю на Зоран Заев отприщи вълна от критики и коментари

В Скопие поискаха оставката му, София се оказа доволна

27.11.2020 | 20:04 Редактор: Ралица Братанова

Реакциите в Скопие и София не спират след интервюто на македонския премиер Зоран Заев.

То беше определено от опозицията в съседката ни като скандално, срамно и национално предателство. В Скопие бяха организирани и нови протести с искане за оставка на Заев.

В интервюто си за агенция БГНЕС Зоран Заев казва, че България не е фашистки окупатор. А именно това разпалва голяма част от искрите в съседката ни. 

Журналистът Иво Иванов смята, че думите на премиера са отворили болна тема за македонските историци. 

След интервюто бившият президент Бранко Цървенковски реши да замрази членството си в СДСМ, но от партията официално подкрепиха Заев.

А въпреки огромните критики на опозицията Зоран Заев има и поддръжници. 

А София изглежда е доволна от казаното от Заев. На среща във Външното министерство е бил поканен посланикът на страната, който е бил уверен, че София оценява бързите действия на македонските власти. 

Българския президент Румен Радев призова за успокояване на емоциите. 

А на вчерашния протест в Скопие, организиран от основната опозиционна партия, беше поискана оставката на премиера Зоран Заев с мотив, че той "търгува с езика, с народа, с идентичността и с историята на Македония". 

Самият Заев ден след интервюто обясни, че трябва да се махнат последиците от "Желязната завеса" между двете страни. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 0
Незнам
преди 3 години
От частни симпатизира на Зоран, от частни се притеснявам, че всичко е една игра отново.... Дано нашите и тяхните политици да намерят разумно решение. Знам, че не всички в Македония са такива ***, ала вече от много време на сам не ги чувствам като най близки братя. Истината е, че сме заобиколени с врагове. И силна армия ни е нужна за напред Сигнализирай за неуместен коментар