Навални: Банда престъпници управлява Русия

Водещите руски опозиционери призоваха санкциите срещу страната да бъдат насочени директно към Владимир Путин

27.11.2020 | 15:36 Редактор: Георги Камарашев
Навални: Банда престъпници управлява Русия

Руските опозиционни лидери Алексей Навални, Владимир Кара Мурза, Владимир Милов и Иля Яшин настояха санкциите срещу Русия да бъдат насочени директно срещу президента Владимир Путин и неговия кръг от олигарси. Това стана по време на виртуален дебат във външната комисия на Европейския парламент.

Като заяви, че отравянето му няма да е нито първата, нито последната атака срещу политическите противници на режима, Навални бе категоричен, че е време да се изработи нова стратегия към Русия.

"Руските власти трябва да се третират като банда престъпници", подчерта опозиционерът.

"Просто поставете на прицел конкретен олигарх - всеки, отляво и отдясно, мразете ги! Досега не сме видели реални опити олигарсите да бъдат поставени на прицел. Усманов, Абрамович - назовавайте ги с имената им!  Когато руският народ разбере, че Европа ги държи настрани от Европа, по улиците на Русия ще започнат тържества", допълни Навални.

"Най-късно след 10 месеца в Русия трябва да се проведат избори за Държавната Дума. По това време би трябвало да бъде разгърната широка предизборна кампания в целия политически спектър, но това няма как да се случи, тъй като на кандидатите на опозицията не е разрешено да се явят на тях", каза от своя страна Владимир Кара Мурза. Като пример той посочи отхвърлената 9 пъти молба на Навални да бъде допуснат до изборите:

"Като чуете следващия път от медиите, които разпространяват кремълска пропаганда, или от някоя друга медия на Путин на Запад, че той има широка подкрепа на Запад, просто задайте обикновения въпрос: "Ако наистина е толкова популярен, защо се бои толкова от свободни избори?"

Руските опозиционни активисти призоваха ЕС да не зачита тези избори, тъй като те няма да бъдат честни, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
OMG
преди 3 години
From where he has money to support his life and the life of many people around him? Сигнализирай за неуместен коментар