Последните думи и мигове на Дон Диего

Папата се помоли за душата на Марадона, Аржентина е в тридневен траур

26.11.2020 | 10:32 Редактор: Ивет Арабова

В Аржентина започна поклонението пред тленните останки на Диего Армандо Марадона в президентската резиденция в Буенос Айрес. Над 1 милион души се очаква да изпратят в последния му път своя национален герой.

"Чувствам се зле". Това били последните думи на легендарния футболист, пишат aржентински медии.

60-годишната икона на футбола почина вчера след претърпян инфаркт във вилата си в Сан Андрес. Две седмици по-рано Дон Диего беше подложен на операция за отстраняване на тромб в мозъка.

Марадона е закусил сутринта, след което внезапно се почувствал зле и се върнал отново в леглото, информира германското издание "Билд". Единственият член на семейството му, който бил там тогава, е неговият племенник Джони Еспозито, син на сестрата на Марадона - Мария.

Медицинска сестра, която се грижела за легендарния футболист извикала Спешна помощ. За минути 6 линейки пристигнали на мястото, но Дон Диего вече бил починал.

Аржентина потъна в траур

Цяла Аржентина плаче за Диего Армандо Марадона. Хиляди хора в Буенос Айрес се стекоха на стадион "Ла Бомбонера" на бившия му клуб "Бока Хуниорс", за да почетат паметта на великия футболист. 

"Имахме късмета, че съдбата ни подари последните му месеци да са тук с нас. Чувствам силна болка. Все още не мога да повярвам", каза запалянко пред аржентинската телевизия.

Argentina

Папата се моли за душата Дон Диего

Папа Франциск, който също е от Аржентина, се помоли за Марадона, след като разбра тъжната вест за кончината му. От Ватикана казаха, че главата на Римокатолическата църква с умиление си спомнил за срещите си с Марадона. Папата се молил за него и през последните дни, след като разбрал за влошеното му здравословно състояние.

В Аржентина обявиха тридневен траур. Марадона е феномен и това не подлежи на съмнение. В негова памет тази седмица мачовете от Шампионската лига ще започват с минута мълчание. Пеле написа трогателен пост и заяви, че се надява един ден двамата с Марадона отново да се срещнат на небесния терен

popeanddiego

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 0
Имамбалдъ
преди 3 години
Помислих си, че последните му думи може да са били нещо от сорта на-" чувствам се великолепно" Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 0
Р.
преди 3 години
На света има много велики футболисти, но само двама Богове, Пеле и Марадона, вчера загубихме един от тях. :( Световният футбол няма да е същият без Дон Диего на трибуната.Сега ще играе с Бог! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Истинска легенда! Целият футболен свят скърби Сигнализирай за неуместен коментар