Канибализъм: Едни от последните племена, използващи трупове за ритуалите си

Те живеят в някои от най-отдалечените краища на света

22.11.2020 | 08:10 Редактор: Искра Ангелова
Канибализъм: Едни от последните племена, използващи трупове за ритуалите си

Шокиращи снимки, разпространени от световните медии, показват едни от последните племена в света, за които се смята, че все още практикуват канибализъм и използват трупове в своите ритуали.

Тези племена живеят в някои от най-отдалечените краища на света и живеят така, както са го правили хиляди години.

Агори

Монасите от племето агори от Индия взимат синтетични наркотици, алкохол и медитация, но също така използват човешка плът в своите ритуали.

Живеят в близост до местата, където се извършва кремация, тъй като се вярва, че там бог Шива и богинята Кали Ма, се хранят с това, което другите им оставят. Така групата събира труповете от река Ганг, носещи се по течението на реката, тъй като някои хора не могат да си позволят кремация или погребение.

През 2015 г. журналистът на CNN - Реза Аслан, се срещна с монаси от племето и беше заснета как опитва парче човешки мозък.

Фотографът Тамара Мерино, която също прекарва известно време с групата, споделя: "Те са хора, които имат толкова много любов и уважение към хората, животните и природата."

Асмат

Канибалите от племето асмат са от остров Нова Гвинея. За тях се смята, че традиционно хващат враговете си и използват черепите им за готвене.

Журналистът Карл Хофман коментира за групата: "Те изтръскаха мозъка върху лист от палма и изядоха всичко до последната хапка. Тази храна за тях беше специална", коментира журналистът Карл Хофман.

Твърди се, че групата е отговорна за смъртта на Майкъл Рокфелер - 23-годишния син на американския губернатор Нелсън Рокфелер. Майкъл тръгва на експедиция за Нова Гвинея в търсене на експонати. Но там се сблъсква с племето асмат.

Двигателят на лодката на младия Рокфелер отказва насред океана. Той казва на спътника си, че ще се опита да стигне до брега и се насочва с плуване натам, но повече няма и следа от него. Една от версиите е, че той се е удавил. А другата е, че е достигнал до брега в търсене на помощ, но там е бил убит, разчленен и изяден от монасите.

Короваи

Номадите короваи са племе, което населява западната половина на остров Нова Гвинея. Те живеят предимно в гъсти райони на тропическите гори и са изолирани от съвременния свят. Италианският фоторепортер Джанлука Чиодини прекарва няколко дни с групата.

"Наистина исках да посетя едно от най-истинските и отдалечени племена в света. Короваите живеят в сърцето на тропическите гори, където все още не са част от съвременния свят. Те все още поддържат много от своите вековни традиции", споделя тя.

Съобщава се, че групата продължава да се занимава с магьосничество и да яде човешка плът.

Сентинелци

Сентинелците са племе, което живее на Северен Сентинел, остров на Андаманския архипелаг в Бенгалския залив. Те са сред последните наистина безконтактни хора в света.

Говорят уникален език и са имали изключително ограничен контакт с външния свят. Групата е описана като племе от каменната ера и се смята, че обитава мястото в пълна изолация в продължение на повече от 60 000 години.

През 2018 г. сентинелците убиват американския мисионер американския мисионер Джон Алън Чау с лъкове и стрели. Той пътувал до Северен Сентинел с цел да покръсти отдалеченото племе.

Но както те, така и техният дом,са защитени с цел да ги предпазят от болести, към които имунитетът им е непригоден.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Примитивните народи са правили и правят какво ли не Сигнализирай за неуместен коментар