Дрогиран китаец хвърля пари от 30-ия етаж на дома си

Местните медии нарекоха инцидента "божествен дъжд от банкноти от небето"

31.10.2020 | 13:22 Редактор: Радостина Димитрова
Дрогиран китаец хвърля пари от 30-ия етаж на дома си

Китайската полиция арестува мъж, който хвърля пари от 30-ия етаж на дома си в югозападния град Чунцин, съобщава The Guardian, цитиран от "Фокус". Служителите на реда заявиха, че той е бил "в транс", след като е взел метаамфетамини.

Местните медии нарекоха инцидента "божествен дъжд от банкноти от небето".

Видеото на инцидента получи над половин милион гледания в интернет. Кадрите показват как в някои участъци движението по пътищата на практика е почти спряло, а някъде е спряло напълно, тъй като хората са слезли от колите си и са започнали да хващат паритe.

Някой се е обадил в полицията и те са задържали мъжа. Той е арестуван за взимане на наркотици. Тече разследване и мъжът получава медицинска помощ.

Това не е първият подобен случай в Китай, продължава британският вестник. През 2017 г., също в Чунцин, една жена излезе на пътя, хвърляйки пари наоколо и молейки полицията, която я последва, да ги вземе.

Местните медии съобщават, че тя е изхвърлила сума, еквивалентна на 2300 долара, защото е била в "лошо настроение".

Миналата година в град Шиши, провинция Фуджиан, човек изхвърли 100 хиляди (15 хиляди долара) юана, след като имаше ден за работа. По-късно той поиска възстановяване на парите. Инцидентът доведе до задръстване на пътя и сбивания, докато хората се опитаха да грабнат банкнотите.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
незнайко
преди 3 години
Като има къща на поне 30 етажа, защо да не хвърля? Сигнализирай за неуместен коментар