Д-р Фаучи: Връщаме се към нормалния живот до края на 2021 г.

Настоящата пандемия вероятно ще се счита за най-голямата от 100 години насам

30.10.2020 | 17:10 Редактор: Искра Ангелова
Д-р Фаучи: Връщаме се към нормалния живот до края на 2021 г.

Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ прогнозира връщане към нормалния живот в света в срок до поне една година.

Светът ще се върне към нормален живот, в който ще бъде възможно да се ходи на театър или ресторант без страх, до края на 2021 година. Такива са прогнозите на д-р Антъни Фаучи, съобщава британският вестник The Telegraph.

Съгласно думите на Фаучи, ситуацията в САЩ може да продължи да се влошава, след като миналата седмица броят на заразените с Ковид-19 достигна до 70 хиляди души на ден. Нещо повече, според него има възможност след една година ситуацията да не се нормализира напълно. В същото време той определя като "нормални" обстоятелствата, при които хората биха могли свободно да ходят на театър, а ресторантите да работят с пълен капацитет, предава "Фокус".

Фаучи изрази съжаление, че на хората, носещи маски, се присмиват, че мненията са разделени в зависимост от политическите предпочитания на конкретен човек. "Ако има поне една сфера от живота, където не би трябвало да има различни мнения, това е здравето на целия народ", цитира изданието думите му.

Той също така отбеляза, че настоящата пандемия вероятно ще се счита за най-голямата от сто години насам и светът все още не се е приближил дори до началото на справянето с нея.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
palkat
преди 3 години
Дългосрочните прогнози са неточни, 2021 може да стане 2022. Сигнализирай за неуместен коментар