Франция преди локдауна: Невиждан хаос и 700 км задръствания (ВИДЕО)

Кафенетата бяха пълни предимно с млади хора

30.10.2020 | 15:50 Редактор: Георги Камарашев

Огромни задръствания се образуваха вчера в Париж в последните часове преди Франция да влезе в режим на строги ограничения заради коронавируса за втори път тази година.

Образуваха се огромни задръствания с обща дължина от 700 км, над два пъти по-дълги от обикновеното. На левия бряг на Сена терасите на кафенетата бяха пълни предимно с млади хора, възползващи се от последния си шанс да изпият легално по питие с приятелите си.

В една голяма книжарница опашката от хора, правещи покупки в последния момент, бе от първия надпартерен етаж, надолу по стълбите, чак до касата на приземния етаж.

Фризьорите изнемогваха с постоянния поток от клиенти. "Човек ще си помисли, че Коледа е дошла по-рано", каза фризьорка на име Кати Дюотбоа пред Ройтерс.

"Ще бъде много трудно за нас. Коледният сезон е много важен за нашите приходи. Имаме чувството, че плащаме, че сме наказани за грешките на други", заяви тя.

Французите ще могат да напускат дома си само за да пазаруват храна и лекарства, да отидат на работа или по неотложни семейни причини.

Сред уважителните причини за излизане ще бъде и карането на деца на училище. Училищата остават отворени, за разлика от пролетта, когато образователните институции бяха затворени, съобщи Dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК