Джо Байдън: Тръмп се доближава до всички диктатори

"В момента Русия е най-голямата заплаха за САЩ", каза той

26.10.2020 | 12:02 Редактор: Искра Ангелова
Джо Байдън: Тръмп се доближава до всички диктатори

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партиуя Джо Байдън смята, че най-голямата заплаха за страната му на международната арена идва от Русия. Той изрази тази гледна точка в интервю за телевизия CBS, публикувано в неделя на нейния уебсайт, предава ТАСС.

Водещият попита бившия вицепрезидент коя страна, според него, представлява най-сериозната заплаха за САЩ. "Вярвам, че в момента Русия е най-голямата заплаха по отношение на подкопаването на нашата сигурност и съюзи", отговори Байдън. 

"Второ, вярвам, че Китай е най-големият конкурент. И подходът, който ще предприемем, ще определи дали ще продължим да бъдем конкуренти, или ще се превърне в по-сериозно съперничество по отношение на баланса на силите", каза кандидатът на Демократическата партия.

Той също така подчерта, че политиката на настоящия американски лидер Доналд Тръмп представлява също толкова сериозна заплаха за САЩ на международната сцена, предава "Фокус".

"Вижте какво прави Тръмп - той се доближава до всички диктатори и си пъха пръстите в очите на всички наши приятели", каза кандидатът на Демократическата партия. 

Според него този подход на президента се е довел в увеличаване на ракетния арсенал на КНДР. "Нашите приятели от НАТО ни обръщат гръб, защото не могат да разчитат на нас", заключи Байдън.

През септември той изрази мнение, че Москва е противник на Вашингтон, а не враг. "Мисля, че Русия е противник. Наистина мисля така", отбеляза политикът. В същото време той многократно е казвал, че ако спечели изборите през ноември, Москва ще "плати цената" за предполагаема намеса в американския изборен процес.

Също така Байдън вярва, че Русия може да стои зад разпространението на дезинформация за него преди общите избори на 3 ноември. Водещият попита политика дали вярва, че изтичането на данни от ноутбука на сина му Хънтър Байдън е свързано с опити за разпространение на дезинформация, приписвани на Русия. 

"От това, което прочетох и знам, разузнавателната общност предупреди Тръмп, че неговият личен адвокат Рудолф - Джулиани, получава дезинформация от руснаците. Също така знаем, че Путин полага големи усилия да разпространява дезинформация за Джо Байдън", аргументира се кандидатът на Демократическата партия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК