Заев: Готови сме да подпишем анекс към Договора за добросъседство

Той допълни, че има готовност за изграждане на Коридор 8

25.10.2020 | 21:04 Редактор: Ивет Арабова
Заев: Готови сме да подпишем анекс към Договора за добросъседство

Република Северна Македония е готова да подпише декларация или анекс към Договора за добросъседство с България. Това заяви премиерът Зоран Заев след 25-ия конгрес на Социадемократическия съюз на Македония. Заев заяви, че няма нужда от нов договор между Република Северна Македония и България, сегашният е отличен. Македонският министър-председател разкри и какво би съдържал подобен документ:

"И няма проблем за изява - устна, писмена, декларация или лично, както впрочем и международната дипломация приема, че Република Северна Македония - дългото име на държавата, и Северна Македония - краткото уставно име на държавата, се отнасят за територията на нашата земя - Република Северна Македония и никъде другаде. И че нямаме териториални претенции спрямо някой от съседите, който и да било на света и същевременно се съгласяваме, че вмешателството във вътрешните работи на съседните страни, включително и на България, винаги е принцип".

Заев допълни, че е готов да потвърди и готовност за изграждане на Коридор 8 и за засилване на икономическото сътрудничество, предава БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Бойко Борисов
преди 3 години
Абе колега изразява се по-точно нищо не ти се разбира. Сигнализирай за неуместен коментар