Почина президентът на Samsung

Ли Кун-хи превръща компанията от местен бизнес в световен иноватор

25.10.2020 | 12:43 Редактор: Ивет Арабова
Почина президентът на Samsung

Президентът на Samsung Ли Кун-хи почина днес на 78-годишна възраст, обяви южнокорейската компания в комюнике. Новината за смъртта му идва 6 години, след като бе в болница с инфаркт, предава Франс прес.

Благодарение на неговите усилия бащиният му бизнес за търговия с макаронени изделия се превръща в най-големия конгломерат в Южна Корея, отбеляза Ройтерс. 

"Той беше истински визионер, който превърна Samsung от местен бизнес във водещ световен иноватор и промишлен гигант", пише още в комюникето от компанията.

При неговото управление Samsung се превръща от второразреден производител на телевизори до най-голямата по приходи технологична компания в света. Очаква се печалбата от основния бизнес на дружеството да достигне 12,3 трилиона вона (9 милиарда евро) през третото тримесечие на 2020 г., информира Investor.bg.

Тази година компанията се възползва предимно от увеличаването на интернет трафика в хода на пандемията на Ковид-19. Това стимулира търсенето на чипове за памет за сървъри и персонални компютри от началото на кризата, тъй като все повече хора работят от вкъщи.

Samsung очаква приходите за третото тримесечие да нараснат с 6,5% до 66 трилиона вона. В края на миналата седмица акциите на Samsung Electronics поскъпнаха с 0,17% на азиатските борси.

Снимка: Bloomberg/SeongJoon Cho

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
вярно е ! поклон ! наистина голям бизнес е Самсунг с мн качествени продукти ! Сигнализирай за неуместен коментар