Откриха седем трупа в контейнер, пътувал от Сърбия до Парагвай

Жертвите вероятно са пътували тайно, у двама са открити лични документи

24.10.2020 | 17:36 Редактор: Ивет Арабова
Откриха седем трупа в контейнер, пътувал от Сърбия до Парагвай

Силно разложени трупове на седем души са били открити в петък в контейнер с торове, който напуснал Сърбия преди три месеца, съобщиха парагвайските власти, цитирани от агенция Ройтерс. "Контейнерът напуснал Сърбия на 21 юли и пристигнал по-рано тази седмица през Аржентина на речно пристанище в покрайнините на парагвайската столица Асунсион", заяви прокурорът Марчело Салдивар.

Той добави, че труповете са били открити в петък, когато управителите на компанията, която докарала продукта, отворили контейнера.

Салдивар казал, че жертвите вероятно са пътували тайно. Двама от тях имали лични документи, които сочат, че са мароканци. Намерена е и фактура от сръбска таксиметрова компания, което говори, че те са влезли в контейнера в Сърбия, предава БНР.

"Ние предполагаме, че те са пристигнали там от Мароко и са планирали да пътуват до близка дестинация, но не са отчели разстоянието и не са преживели пътуването, каза той пред Ройтерс.

Провизиите, които са имали - бисквити, бутилирана вода и консерви, били достатъчни за 72 часа. Всички трупове са разложени. От тях са останали само коса и кости, заяви прокурорът.

Ще бъде проверен пътят на жертвите и телефоните, които са открити до труповете. Парагвайските власти ще влязат в контакт с властите в Сърбия и в Мароко, за да се определи самоличността на жертвите, заяви прокурорът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК