Италия в страх да не се повтори ужасът от пролетта

Ще има ли ски сезон в Австрия?

23.10.2020 | 11:02 Редактор: Тодор Петров
Италия в страх да не се повтори ужасът от пролетта

Северните райони на Италия бяха първите тежко ударени от пандемията, когато коронавирусът застигна Европа в началото на годината. В целия свят се разпространиха кадри на препълнените болници в регионите Ломбардия и Кампания. 

Италианците напускаха домовете си само при основателна причина. Жителите на Апенинския полуостров се надяваха, че никога повече няма да им се налага да носят разпечатания лист хартия, с който декларират защо са излезли навън. Но нарастващият брой случаи на Ковид-19 засилва тревогите, че Италия може да преживее ужаса от пролетта отново.

За да предотвратят това, Ломбардия и Кампания вече наложиха вечерен час. След 23 часа на улицата може да се излиза само с основателна причина. Управляващите в Рим са предвидили 4 милиарда евро за борба с пандемията през 2021 година. С тях трябва да бъде осигурено заплащане на близо 30-те хиляди лекари и медицински сестри, които бяха назначени временно. 

Експертите в страната чертаят две стратегии за овладяване на втората вълна - ограничаване на мобилността на гражданите или все по-активно тестване, за да може да се проследяват веригите на заразяване и да бъде предотвратено разрастването на болестта, предаде "Дойче веле".

Ще има ли ски сезон в Австрия?

Австрия също затегна мерките тази седмица, за да се опита да предотврати нов локдаун. В затворени помещения вече няма да могат да се срещат повече от шестима души. На културни събития в зали могат да присъстват не повече от 1000 души, на стадиони - максимум 1500. Всички те трябва да носят маски, а храна и напитки няма да се сервират. 

Представителите на туристическия бранш са силно разтревожени, тъй като при резервациите в периода май-август имаше намаление с 33 на сто в сравнение с 2019 година, а прогнозите за зимния сезон са спадът да е с една четвърт.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Ски в Италия? Кой би посмял... Сигнализирай за неуместен коментар