Нов пик на заразените в Европа, числата са стряскащи

Франция разшири зоните, в които действа вечерен час

23.10.2020 | 10:00 Редактор: Радостина Димитрова

Само за 10 дни новите случаи на коронавирус в Европа са се удвоили. За първи път има 200 000 заразени за един ден. Европа вече регистрира повече нови случаи от трите най-тежко засегнати страни - Съединените щати, Бразилия и Индия, взети заедно. 

Франция разшири зоните, в които действа вечерен час. Обявеният миналата седмица от френския премиер Жан Кастекс вечерен час за Париж и още осем града ще се разшири в още 38 департамента, обхващайки 46 милиона от 67-милионното население. Хората са задължени да не напускат домовете си между 21 часа и 6 часа.

Гърция въвежда такъв от утре - от 00:30 до 5 часа сутринта в най-засегнатите региони. Германия забрани пътуванията до няколко популярни ски курорта в Австрия и Италия. Нидерландия обяви, че ще изнася болни в Германия, защото системата не може да поеме всички нуждаещи се.

 

Според Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, над 5,3 милиона души на Стария континент са се заразили с Ковид-19, а повече от 204 000 са починали. За сравнение - случаите в САЩ са 8,3 милиона, а в Индия - 7,7 милиона.

Активизирането на пандемията през последните седмици е в контраст с няколко държави в Азия - от Китай до Южна Корея, както и Нова Зеландия, където драконовските мерки и строгото проследяване на контактните лица помогнаха за овладяване на болестта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години