Дали ще победи или не, Тръмп ще връща 900 млн. долара

"Калифорния Стрийт" и "Авенида де лас Америкас" са най-ценните имоти на президента

22.10.2020 | 11:10 Редактор: Искра Ангелова
Дали ще победи или не, Тръмп ще връща 900 млн. долара

Независимо дали Доналд Тръмп ще спечели изборите или не, кредиторите очакват той да върне около 900 милиона долара през следващите четири години, тревожно ускорена прогноза, която включва повече от два пъти дълга, посочен по-рано от президента, информира "Форбс".

За да излезе невредим, Тръмп вероятно ще трябва да се ангажира с поредица от високорискови сделки с големи суми – сделки, които биха могли да доведат до най-големия конфликт на интереси, с който американският президент някога се е сблъсквал.

Около половината от дълга, който изтича между началото на 2021 г. и края на 2024 г., е обезпечен с активи, които президентът и децата му притежават.

Ще трябва да плати заемите за хотела във Вашингтон, окръг Колумбия, голф-комплекса в Маями и Кулата в Чикаго. Освен това ще трябва да плати дълга на "Тръмп Тауър" и "Тръмп Плаза".

Останалите заеми съответстват на други имоти в Манхатън (сградата на номер 1290 на „Авенида де лас Америкас“) и Сан Франциско (къщата на номер 555 на "Калифорния Стрийт“), които са офис сгради, в които президентът има 30% дял от дружеството.

Понастоящем тези имоти имат дълг от милиард и половина долара, а косвеният дял на Тръмп от задълженията им се оценява на 447 млн. долара.

Въпреки това, като партньор с ограничена отговорност, вероятно има по-малък контрол върху тези задължения, както и известна защита, ако имотите не изплащат заемите си. Но заемите все още имат огромен ефект върху неговия бизнес.

"Калифорния Стрийт", 555 и "Авенида де лас Америкас", 1290 са двата най-ценни имота в цялото портфолио на президента на САЩ. Първият има заем от около 541 милиона долара, който изтича през септември 2021 година, съобщава БГНЕС.

Заемът за "Тръмп Тауър" е с падеж на 6 септември 2022 г. Президентът е взел назаем 100 милиона долара за този имот през 2012 г. и оттогава плаща лихва върху него.

През ноември 2022 г., няколко месеца по-късно, заемът за "Авенида де лас Америкас", 1290 трябва да изтече. Непрякото участие на Тръмп в този заем, който възлиза на 285 милиона долара, изглежда е най-големият пасив в портфейла на президента. Ако приемем, че всичко върви добре, империята на Тръмп ще е коригирала приблизително 547 милиона долара дълг, докато изплати този заем.

До 2023 г. Тръмп ще трябва да реши какво да прави с ипотеките на "Дойче Банк" срещу "Тръмп Нешънъл Дорал" и голф центъра в Маями, на обща стойност 125 милиона долара. Няма да е лесно да се продаде имота за 363 милиона долара, които Тръмп е инвестирал в него. "Форбс" изчислява, че мястото днес струва само 153 милиона.

Тръмп ще трябва да измисли какво да прави с ипотеката на 170 милиона долара за хотел "Тръмп Интернешънъл" във Вашингтон, която изтича през 2024 г. Преди началото на пандемията бизнесменът се опита да я продаде, но никой не се заинтересува от предложението.

Чикагският хотел "Тръмп Интернешънъл Тауър & Тауър" също може да създаде проблеми. Президентът има още един заем от "Дойче Банк" за този имот, който изглежда е от 45 милиона долара. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Най-лошият президент в историята Сигнализирай за неуместен коментар