Фитнес инфлуенсър, отричащ съществуването на Ковид-19, почина от вируса

Той изглеждал напълно здрав и промотирал здравословен начин на живот

19.10.2020 | 23:21 Редактор: Георги Камарашев
Фитнес инфлуенсър, отричащ съществуването на Ковид-19, почина от вируса

Коронавирусът за пореден път отне живота на млад мъж, който не вярваше в заразата.

33-годишният украински фитнес инфлуенсър Дмитрий Стужук се инфектирал по време на пътуване в Турция. След като проявява симптоми на Ковид-19, той е откаран в болница, а малко по-късно е изписан. Не след дълго обаче състоянието му се влошава и той се връща обратно в интензивното. След това починал.

Последователите на Дмитрий в Instagram са над 1 млн. Той изглеждал напълно здрав и промотирал здравословен начин на живот. След като разбрал, че е болен, украинецът публикувал пост в социалната мрежа, в който обяснявал как не вярвал, че пандемията е истина.

"Аз бях човек, който вярваше, че Ковид-19 не съществува, докато не се разболях. Болестта е тежка", пише той в Instagram. Първите симптоми се появяват още в Турция, когато гърлото му се подува и започват трудностите с дишането. След като се връща в Украйна, инфлуенсърът си прави тест, който се оказва положителен.

"Болницата е пълна с хора. Някои се лекуват в коридора", допълва той и качва снимка с апарата с кислород, който му помага да диша. Осем дни по-късно Дмитрий е изписан и се прибира у дома, където публикува нова снимка, а постът му гласи, че състоянието му е стабилно.

Но след няколко часа той рязко се влошава и отново е откаран в болницата. Съпругата му, 23-годишната София, алармира, че мъжът ѝ изпаднал в безсъзнание.

Малко по-късно тя обявява смъртта на Дмитрий.

"Господи, толкова е ужасно да осъзная, че той не е тук с нас", пише София в Instagram.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК