Декември започва масова ваксинация срещу коронавируса в Москва

"Това ще бъде окончателната победа над пандемията", заяви кметът на руската столица

20.10.2020 | 00:03 Редактор: Искра Ангелова
Декември започва масова ваксинация срещу коронавируса в Москва

През декември-януари се планира да започне масова ваксинация срещу коронавируса в руската столицата, което ще бъде "окончателната победа над пандемията", заяви кметът на Москва Сергей Собянин, цитиран от руската агенция Интерфакс

"През ноември Москва планира да получи първите по-големи партиди ваксина срещу коронавирус. През декември-януари ще започнем масово ваксиниране на населението", написа кметът в своя блог в понеделник.

"И това ще бъде окончателната победа над пандемията," каза той. Според кмета той прекрасно разбира огромната умора на московчани от това, с което трябва да се сблъскат през 2020 г.

"Но да се подценява опасността и освен това да се преструваме, че тя не съществува, не е опция. Днес повече от всякога е необходимо да бъдем максимално открити и честни. Само трезвата оценка на ситуацията ще позволи да се намери правилното решение", каза Собянин, цитиран от "Фокус".

Той отбеляза, че в крайна сметка не правим избор между добро и лошо.
 
"Всички решения са лоши. Трябва да изберем по-малката от двете злини. Но ако днес не се направи нищо, утре ще трябва да се вземат по-строги, по-радикални и по-неприятни мерки", предупреди кметът.

"В Москва успяхме да намерим оптимален начин, продължавайки по който можем да защитим уязвимите групи от населението и да поддържаме достатъчно рутинна медицинска помощ, а от друга страна, можем да предотвратим тотално блокиране, което ще причини непоправими щети на икономиката и доходите на хората", допълни Собянин.

"Взаимното доверие и съвместните усилия на всички жители на града са основното условие за успех", подчерта още той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК