Лошото време в САЩ остави половин милион американци без ток

В щата Джорджия ситуацията е изключително тежка

13.02.2014 | 14:56
Лошото време в САЩ остави половин милион американци без ток

Половин милион души в САЩ останаха без ток заради обилните снеговалежи, обхванали южните и североизточните части на страната. 

Америка продължава да е в плен на лошото време, ето защо властите са предприели спешни мерки за обезопасяване на пътищата. 

Повече от 3300 полета бяха отменени заради влошените метеорологични условия, а в Тенеси и Ню Джърси е обявено извънредно положение. Синоптиците обаче не предвиждат силните ветрове и обилните снеговалежи да спрат, а да засегнат 16 щата, в които живеят над 90 млн. души. 

В щата Джорджия ситуацията е изключително тежка, тъй като 175 хил. души са без електричество. Снежната покривка в южния щат успя да достигне 30 см само за едно денонощие. 

Местните жители и власти са мобилизирали всичките си сили, за да могат да се справят с природното бедствие. Дори опитните шофьори са принудени да се подготвят за придвижване в най-сурови зимни условия. 

Подобни валежи в щата не е имало от повече от десетилетие, сочат данните на Националната метеорологичнаслужба. От началото на зимните бури в САЩ са загинали 12 души. Арктическият студ скова голяма част от територията на страна и нанесе щети в размер на минимум 5 млрд. долара. 

Повече по темата вижте във видеото!