Служителите на метрото в Лондон подновяват стачните действия

Междувременно югоизточните части на Великобритания са изправени пред опасност от наводнения

11.02.2014 | 09:27
Служителите на метрото в Лондон подновяват стачните действия

Служителите на лондонското метро започват нова 48-часова стачка срещу закриването на стотици работни места, тъй като профсъюзите и властта не успяха да се договорят.

Предишната двудневна стачка миналата седмица доведе до транспортен хаос в британската столица.

Федерацията на малкия бизнес (FSB) изчисли, че предишният протест е струвал 600 млн. паунда на малките компании заради загубените работни часове, отсъствията от работа и по-ниската производителност на труда.

Засегнатите предприятия в Лондон са загубили средно по 1297 паунда всяко, сочат данни на FSB след запитвания към 600 членове на малки фирми, пише Belfast Telegraph.

Междувременно в югоизточните части на Великобритания хиляди домове са изправени пред опасност от наводнения, тъй като нивото на река Темза се покачва.

Най-добрите холандски хидроинженери са се притекли на помощ на страната, а в   Бъроубридж са разположени големи помпи и дренажни системи. Подадени са около 500 сигнала за проблеми с железопътната мрежа в Обединеното кралство. С нарушен график са влаковете за Итън и Уиндзор.

На фона на всичко това Агенцията по околна среда продължава да търпи критики. Британският премиер Дейвид Камерът инспектира засегнатите райони и заяви, че сега не е време за персонални промени в институцията.

Никой не е виновен за лошите метеорологични условия, заяви финансовият министър Джордж Осбърн, подчертавайки, че единственото, което може да се направи, е всички да се обединят около спасителните операции.