Сочи нащрек преди откриването на Олимпиадата

Руските власти уверяват, че са взети всички необходими мерки по сигурността

06.02.2014 | 13:59
Сочи нащрек преди откриването на Олимпиадата

САЩ декларира пълната си подкрепа и съдействие за руските власти за предотвратяване на терористични атаки, като тези във Волгоград, по време на Олимпийските игри, станя ясно от официално съобщения на Департамента по вътрешна сигурност на САЩ. В Черно море вече са акостирали 2 американски военни кораба, които да се намесят при евентуалното възникване на ситуация.

Ден преди официалното откриване на зимните олимпийски игри в Сочи, притесненията за сигурността нарастват. Департаментът по вътрешна сигурност предупреди руските власти, че е възможно по въздух в страната да бъдат внесени експлозиви, скрити в опаковки от паста за зъби. Отправен е призив за повишена бдителност и към авиопревозвачите, изпълняващи директни полети за Русия.

"Президентът вече посочи нужните мерки за сигурност. Ще разчитаме на 40 хил. полицаи и войници", коментираха от Руския олимпийски комитет и увериха, че всички необходими мерки са взети.

Контролът в краснодарския региона е сериозно затегнат още от началото на годината като са въведени ограничения за придвижването на чужди автомобили, строго се следят летищата, авто и жп гарите, както и пощенските пратки.