Русия разпространява дезинформация за ваксините, твърди британски генерал

Според ген. сър Ник Картър пропагандната тактика отразява стратегия за "политическа война"

02.10.2020 | 00:30 Редактор: Георги Камарашев
Русия разпространява дезинформация за ваксините, твърди британски генерал

Русия прави опити да дестабилизира страните в Европа като пуска фалшива информация за ваксините срещу Ковид-19, която бързо се разпространява в социалните мрежи. За тревожната тенденция алармира ръководителят на въоръжените сили на Великобритания ген. сър Ник Картър.

Началникът на отбранителния щаб заяви, че пропагандната тактика отразява стратегия за "политическа война", предприета агресивно като от Пекин, така и от Москва. Тя е "предназначена да подкопае сближаването" на Запада. Старши генералът обвини "автократични съперници", че "манипулират информационната среда", за да използват кризата, причинена от Ковид-19, за стратегическа изгода - включително "проруска политика за ваксиниране" .

Техните "методи на дезинформация" били насочени към групи с антиваксъри в социалните мрежи, давайки за пример случай от по-рано тази година, разкрит от властите в Австралия.

През юли бе публикувано фалшиво прессъобщение на уебсайтовете на проруската самообявена държава в Луганск, Източна Украйна. Според него САЩ са провели клинични изпитания на ваксината си върху украински доброволци, някои от които са починали, информира Dnes.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Сети
преди 3 години
***. Аман вече. Умрете и млъкнете вече. Все русия ви виновна за всичко Сигнализирай за неуместен коментар