Бившият говорител на партията на Найджъл Фараж се оказа бос на банда за отвличания

Муджиб Бхуто стои зад отвличането на Ахмед Наим, син на заможен бизнесмен в Карачи

05.02.2014 | 12:27
Бившият говорител на партията на Найджъл Фараж се оказа бос на банда за отвличания

Муджиб Бхуто, който в продължение на година беше говорител на антиевропейската и ксенофобска Партия на независимостта на Найджъл Фараж, се оказа бос на банда за отвличания в Пакистан.

Групата e отговорна за редица похищения в Карачи през 2004 г. Година по-късно Бхуто се признал за ръководител на бандата и получил седемгодишна присъда лишаване от свобода, след като бил изправен пред британския съд.

Партията на независимостта заяви, че 35-годишният мъж вече не е неин член, тъй като се е оттеглил сам от нея в края на миналата година. Това се е случило след като бил повдигнат въпроса за престъпното му миналото.

От партията настояват, че той формално не е бил говорител, а само обикновен член, давал изявления по важни за обществото въпроси.

Бандата на Бхуто отвлича през юни 2004 г. Ахмед Наим, син на заможен бизнесмен в Карачи. Пет дни по-късно босът бяга във Великобритания и уговаря с бащата Мохамед Наим размера на откупа.

От подслушвани телефонни разговори става ясно, че Бхуто е заплашвал с изтезания и дори заявил, че ще отреже главата на похитения и ще я изпрати на баща му.

Ахмед Наим бил освободен, след като поисканият откуп от 56 000 паунда бил оставен на паркинг в мол в Манчестър. Скоро обаче Бхуто е арестуван при съвместна операция на британските и пакистанските служби.