Стотици на протест в Израел срещу забрана на демонстрациите

Голямо шествие от автомобили задръсти улиците около израелския парламент

30.09.2020 | 12:25 Редактор: Виктория Гетова
Стотици на протест в Израел срещу забрана на демонстрациите

Стотици израелци с автомобилите си протестираха в Ерусалим срещу законопроект, който предвижда ограничаване на демонстрациите по време на националната карантина, наложена заради пандемията от коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Голямо шествие от коли задръсти улиците около израелския парламент, а стотици хора протестираха на площад пред сградата, където депутатите обсъждаха предлаганата мярка, която на практика би ограничила ежеседмичните демонстрации срещу министър-председателя Бенямин Нетаняху пред резиденцията му в Ерусалим.

 

Протестиращите призовават Нетаняху да подаде оставка, като настояват, че той е негоден да заема поста, докато е съден за корупция, и го обвиняват, че не се справя добре с кризата, предизвикана от коронавируса.

Израел обяви карантината по-рано този месец и я затегна миналата седмица в стремеж да спре разпространението на вируса, предава БНР.

Първоначално се предвиждаше карантината да бъде отменена на 11 октомври, но днес здравният министър каза, че тя вероятно ще бъде удължена.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години