СЗО: България успешно преодолява предизвикателствата от Ковид-19

Световната здравна организация подкрепя страната ни в усилията за ограничаване на заразата

29.09.2020 | 22:26 Редактор: Виктория Гетова
СЗО: България успешно преодолява предизвикателствата от Ковид-19

Световната здравна организация (СЗО) дава висока оценка на България за справянето с пандемията от Ковид-19. Това посочи регионалният директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге по време на видеоконферентна среща с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

По думите на д-р Клуге към момента България успешно преодолява предизвикателствата на Ковид-19. Регионалният директор на СЗО за Европа подчерта, че Световната здравна организация подкрепя страната ни в усилията за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция и последствията от нея.

Министър Ангелов и д-р Клуге обсъдиха и Двугодишното споразумение за сътрудничество за периода 2020-2021 г. между Министерство на здравеопазването и Регионалния офис на СЗО за Европа. Общите усилия ще бъдат насочени към осигуряване на универсално здравно покритие и имунизационно покритие за населението на страната.

България и Световната здравна организация ще си сътрудничат и за намаляване на рисковите фактори, водещи до висока заболяемост от незаразни болести. Във фокуса на Двугодишното споразумение за сътрудничество е и развитието на интегрирана национална здравна информационна система.

Проф. Костадин Ангелов благодари за подкрепата от страна на СЗО по време на пандемията и изрази надежда за бъдещо продължаване и разширяване на сътрудничеството.

Снимка: Пресцентър на Министерството на здравеопазването

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Бо
преди 3 години
Не напразно Тръмп им спря кранчето! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Бо
преди 3 години