Тръмп: Сигурен съм, че заслужавам Нобел за мир

Държавният глава на САЩ смята, че е изиграл ключова роля с посредничеството си между Сърбия и Косово

28.09.2020 | 23:30 Редактор: Георги Камарашев
Тръмп: Сигурен съм, че заслужавам Нобел за мир

Американският държавен глава Доналд Тръмп заяви, че лидерите на Сърбия и Косово са се прегърнали Белия дом и е прекрасно да бъдат видени в тази ситуация, когато са постигнали споразумение за нормализиране на икономическите отношения.

На митинг в Пенсилвания президентът на САЩ отново говори за посредничеството си между Сърбия и Косово, както и между Израел и арабския свят, като подчерта пред избирателите, че носи мир на конфликтните страни и отправи остри критики към водещите американски медии, че неглижират това.

"Косово и Сърбия се убиваха взаимно в продължение на много години, те просто се убиваха, те не се обичаха, както и израелците и палестинците. Търгуваме с двете страни, така че имаме известна власт. Казах им, нека да сключим сделка и да създадем икономически мир и мир като цяло. Те дойдоха в офиса ми, за да подпишат. Прегърнаха се, беше прекрасно да ги видя. Спасихме много животи", каза Тръмп снощи.

Миналата седмица на митинг в Северна Каролина Тръмп бе категоричен, че заслужава Нобелова награда за мир за спирането на "масовите убийства между Сърбия и Косово", предаде БГНЕС.

"Сигурен съм, че ще последва Нобелова награда за мир. Спираме масовите убийства между Косово и Сърбия. Те се избиваха толкова много години. Сега ще спрат да се избиват взаимно. Знаете ли, те са го правели стотици години, макар и под различни имена", каза Тръмп преди десет дни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
спасителя тръмп
преди 3 години
добре, че е той, да спаси света. гледам го тоя, гледам нашия главун и се чудя..всички политически "лидери" (марионетки) ли са откачили тотално? Сигнализирай за неуместен коментар