Сергей Арбузов става временен премиер на Украйна

Новата редакция на украинската конституция може да е готова до март, разкри Арсений Яценюк

29.01.2014 | 18:15
Сергей Арбузов става временен премиер на Украйна

Сергей Арбузов поема поста на подалия оставка министър-председател на Украйна Микола Азаров. Говорителят на президента Виктор Янукович заяви, че новият кабинет на страната ще бъде съставен от технократи и ще бъде неутрален.

Междувременно бившият украински президент Леонид Кравчук коментира пред парламента, че Украйна се намира на ръба на гражданската война.

Опозицията и управляващите продължават диалога за излизане от кризата, заяви Арбузов. Временният премиер увери, че кабинетът в оставка е готов да осигури всичко необходимо за стабилизирането на страната.

Той подчерта, че компромисът е възможен единствено, когато има взаимно уважение. Арбузов е категоричен, че пътят напред не минава през агресията и поставянето на ултиматуми.

Лидерът на партията “Баткившчина” Арсений Яценюк пък разкри, че новата редакция на украинската конституция може да бъде готова до месец март.

Руският президент Владимир Путин заяви, че Брюксел не бива да се меси в кризата в Украйна. Според него колкото повече са посредниците, толкова повече проблеми ще възникнат.

Русия пък беше критикувана за натиска си върху Киев, а коментатът дойде от генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

Подробности за случващото се в Украйна вижте във видеотo!