Тръмп: БВП на САЩ ще нарасне между 23 и 35% през третото тримесечие на 2020 г.

Държавният глава подчерта, че изборите през ноември са най-важните в историята на страната

26.09.2020 | 00:00 Редактор: Георги Камарашев
Тръмп: БВП на САЩ ще нарасне между 23 и 35% през третото тримесечие на 2020 г.

Икономиката на САЩ ще отбележи най-огромният скок в световната история през третото тримесечие на 2020 г., като брутният вътрешен продукт (БВП) се очаква да нарасне с между 23% и 35%, заяви в петък американският държавен глава Доналд Тръмп.

В изказването си на кръглата маса Latinos for Trump американският президент заяви, че изборите през ноември са най-важните в историята на страната. "Има дух, който никога не съм виждал", каза той, позовавайки се на президентската си кампания.

"Демократите търсят най-голямото увеличение на данъците в историята на страната ни, ако Джо Байдън спечели изборите", отбеляза Тръмп, добавяйки, че кандидатът за президент на Демократическата партия "ще изпрати хиляди наши работни места в Китай", ако спечели изборите през ноември.

Изявлението на Тръмп за БВП на САЩ и новината за подготвен нов антикризисен финансов пакет допринесоха за подем на американските пазари на акции, заличавайки първоначалния негативен старт на Уолстрийт.

Около два часа преди края на днешната търговия индексът DJIA нараства с близо 250 пункта (с 0,92%0, широкият индекс S&P 500 с 1,2%, а технологичният индекс Nasdaq Composite с 1,8%.

Въпреки това индексите DJIA и S&P 500 са на път да отбележат понижения за четвърта поредна седмица, докато Nasdaq може да отбележи позитивен финал на настоящата седмица, ако успее да задържи текущите печалби до края на търговията, информира БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Не може да му се отрече че има бизнесменски качества. Изборите в тази велика страна са най важното нещо в човешката история поне в най новата история, но то дори не е история а точка до която се достигна. Дано не се върнем назад.... Сигнализирай за неуместен коментар