Двама души са арестувани за нападението до бившата редакция на "Шарли Ебдо"

От българското външно министерство съобщиха, че няма пострадали българи

25.09.2020 | 18:55 Редактор: Ралица Братанова

Двама души са ранени при нападение с хладно оръжие в Париж в близост до сградата на бившата редакция на сатиричното издание "Шарли Ебдо". 

Разследването е за тероризъм, двама души са арестувани за нападението. От българското външно министерство съобщиха, че няма пострадали българи.

Кордон от униформени обгради бившата редакция на "Шарли Ебдо" в централния район на Париж. Открит беше и подозрителен пакет. 

Нападението затвори не само центъра, а с това и редица училища, хиляди ученици бяха евакуирани. Първоначално полицията говори за двама нападели, малко след атаката вече имаше двама задържани.

Единият е соченият за извършител, а другият се проверява за връзки с нападателя. И двамата обаче не са радикализарани.

От българското външно министерство съобщиха, че няма пострадали българи. А на място полицейските операции продължават цял ден.

От началото на септември във френската столица се гледа делото срещу предполагаеми съучастници в атаката срещу вестника през 2015 година, при която бяха убити 12 души. 

А малко преди началото на процеса за атентата хумористичният седмичник препечата карикатурите на ислямския пророк Мохамед, които тогава го превърнаха в мишена на джихадистите. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК