Проучване: 80% от заразените с Ковид-19 развиват симптоми

В тези изследвания са участвали малко над 6600 души, от които 1287 са останали безсимптомни

24.09.2020 | 09:08 Редактор: Ралица Братанова
Проучване: 80% от заразените с Ковид-19 развиват симптоми

Четирима на всеки петима души, заразени с новия коронавирус, развиват симптоми, показва нов анализ, публикуван от UPI.

Само около 20% от заразените хора остават без симптоми, докато носят новия коронавирус, според преглед на 79 проучвания на Ковид-19.

В тези изследвания са участвали малко над 6600 души, от които 1287 са останали безсимптомни.

Тези резултати подкрепят предприетите действия за възпрепятстване разпространението на коронавирус, каза д-р Лен Хоровиц, белодробен специалист от болница "Ленокс Хил“ в Ню Йорк.

“Маски, социално дистанциране, миене на ръцете и избягване на тълпите – знаем, че това са четирите неща, които наистина ще смекчат разпространението”, каза Хоровиц, цитиран от "Труд".

Не мисля, че това променя нашите насоки, че всеки трябва да носи маска, която е нужна, за да се предотврати разпространението от хора с асимптоматична инфекция, особено на обществени места“, каза д-р Сюзън Клайн, професор по инфекциозни болести от университета в Минесота, Минеаполис.

Д-р Амеш Адаля, професор в Центъра за здравна сигурност на "Джонс Хопкинс" в Балтимор, казва: „Много хора погрешно приписват леките симптоми на нещо различно от Ковид. Новото проучване не променя насоките за общественото здраве, но подчертава необходимостта от по-пълно разбиране на факторите, които участват в развиването на симптомите."

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
На мнение съм, че е обратното Сигнализирай за неуместен коментар