Тръмп: Трябва да държим Китай отговорен за пандемията

Президентът на САЩ увери, че вирусът ще бъде преборен

23.09.2020 | 07:58 Редактор: Георги Камарашев
Тръмп: Трябва да държим Китай отговорен за пандемията

Американският държавен глава Доналд Тръмп заяви, че ООН трябва да държи Китай отговорен за пандемията от коронавирус, отнела живота на около 200 000 американци и близо 1 млн. души по целия свят, предаде Асошиейтед прес.

"В началото на разпространението на вируса Китай забрани вътрешните полети, но разреши на самолетите да напускат Китай и да инфектират света", каза стопанинът на Белия дом във видео, излъчено на Общото събрание на ООН, предаде Франс прес.

Президентът подчерта, че китайското правителство и Световната здравна организация са изказали невярното твърдение, че не съществува доказателство за предаване на вируса от човек на човек.

"Ще разпространим ваксина, ще победим вируса, ще сложим край на пандемията и ще влезем в нова невиждана епоха на благоденствие, сътрудничество и мир", увери той.

Тръмп използва речта си, за да приветства сключени неотдавна международни споразумения, на които САЩ станаха посредници - едно между Косово и Сърбия и още едно между Обединените арабски емирства, Бахрейн и Израел, информира "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Обезщетение ли очаква да му плати Китай? Ще има да почака. И ние държим отговорни огромните икономики ка6о тяхната за промените в климата, ама ей го на... на тях хич не им дреме. Те и на китайците така. Сигнализирай за неуместен коментар