Русия се оплаква от трудности в разследванията за Навални

Служителите на опозиционера били премахнали много доказателства, което затруднявало проверките

22.09.2020 | 23:55 Редактор: Георги Камарашев
Русия се оплаква от трудности в разследванията за Навални

Русия се оплаква от трудности в разследването по казуса с отровения кремълски опозиционер Алексей Навални.

Служителите на Навални били премахнали много доказателства, което затруднявало проверките, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков във вторник, цитиран от агенция Интерфакс. По отношение на молбата на Навални да си върне дрехите, които е свалил в болницата в Омск, Песков каза: "При цялото ми уважение към пациента, ние не се занимаваме с дрехи. Това не е нашият профил."

Съмнението на критика на Кремъл е, че следите от невротоксина от групата Новичок, който е обявен за забранен под общата забрана за химическо оръжие, са залепнали по дрехите.

Служителите на Навални са премахнали голямо количество доказателства, казва Песков. "Не знаем какво още са взели със себе си, но ясно знаем, че са взели нещо важно със себе си", заяви Песков, без да дава никакви подробности.

Опозиционерът от своя страна обвини руските следователи, че са отстранили дрехите му като "решаващо доказателство". Досега Русия отхвърля всички твърдения, че е извършена атака с отрова срещу Навални. Три лаборатории, включително една от Бундесвера, обаче вече са потвърдили отравянето. Германия призовава Русия да разкрие престъплението, а досега Русия безуспешно иска публикуването на лабораторни резултати.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
бръмчо
преди 3 години
Е нали последно беше тровен с водата в бутилката от хотела Сега си иска дрехите , защото по тях имало новичок Въобще сверяват ли си версиите , като дрънкат насам -натам Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Рашо
преди 3 години
Тоя новичок бил по-слаб от ракията на цар Киро. Не успя да умори никого. Сигнализирай за неуместен коментар