Ковид-19 вилнее в Русия: 80% от леглата в болниците са запълнени

Разрешиха клиничните изследвания върху хора на трета руска ваксина срещу коронавируса

22.09.2020 | 23:06 Редактор: Георги Камарашев
Ковид-19 вилнее в Русия: 80% от леглата в болниците са запълнени

Броят на заразените с Ковид-19 в Русия продължава да расте, 80% от легловия фонд в болниците в страната е запълнен, а Министерството на здравеопазването разреши клиничните изследвания върху хора на трета руска ваксина срещу инфекцията. 

За четвърти пореден ден броят на заразените с коронавирус надхвърля 6000 души. Увеличава се и коефициентът на разпространение на заболяването – от 0.8 преди месец до над единица в момента. Кандидатът на медицинските науки Кирил Маслиев увери, че легловият фонд бързо може да бъде увеличен, ако се наложи.

Министерството на здравеопазването разреши клиничните изследвания върху хора на трета руска ваксина срещу Ковид-19, която се разработва във Федералния научен център "Чумаков" на Руската академия на науките. Ваксината ще бъде поставена на 3000 души в Санкт Петербург, Киров и Новосибирск.

В по-напреднал стадий на клиничните изследвания са ваксините на Националния изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалея" и на Новосибирския научен център по вирусология и биотехнология "Вектор", информира БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК