Тръмп: При победа на демократите в САЩ идва комунизмът

Според Тръмп Байдън е "прекалено уплашен да се противопостави на радикалната левица в собствената си партия"

22.09.2020 | 22:10 Редактор: Георги Камарашев
Тръмп: При победа на демократите в САЩ идва комунизмът

Американският държавен глава Доналд Тръмп често казва, че САЩ са застрашени от социализъм, ако демократите спечелят предстоящите избори за държавен глава през ноември. В понеделник обаче президентът увеличи нивото на заплаха, като заяви, че страната е застрашена от комунизъм, ако на власт дойде опонента му Джо Байдън.

"Изборът през ноември ще бъде много прост", коментира Тръмп по време митинг в Дейтън, Охайо. "Никога не е имало такава разлика. От една страна най-вероятно имаме комунизъм, не знам. Те (демократите – бел. ред.) постоянно казват социализъм, но смятам, че вече са го преминали. Това вече е прескочено", коментира президентът, цитиран от Bloomberg.

Тръмп периодично обвинява Демократическата партия, че е в ръцете на "радикали" като сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, който се самоопределя като демократ социалист, или членът на Камарата на представителите Александрия Окасио-Кортес. Според него те са част от "група комунисти" в Демократическата партия.

Но неговото предположение, че САЩ са в опасност да станат комунистическа държава може да е сигнал за по-остра атака срещу Байдън.

Според Тръмп бившият вицепрезидент е "прекалено уплашен да се противопостави на радикалната левица в собствената си партия" и ще доведе страната до "депресия", ако бъде избран.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
redslayer
преди 3 години
Чака ги троцкизъм съчетан с БЛМ и *** феминизъм . За САЩ лошо , но още по лошо за нас като колония на тази смрад Сигнализирай за неуместен коментар