Редица държави затягат мерките срещу Ковид-19, обстановката се влошава

С 2 милиона повече са заразените по света само за последната седмица

22.09.2020 | 13:31 Редактор: Ралица Братанова

Ръст и на заразените по света - с два милиона повече са само за последната седмица. Продължава и сериозното затягане на мерките в много европейски страни. 

В Англия се препоръчва работа от вкъщи, а всички заведения ще трябва да затварят в 22:00 часа. А в Гърция епидемиолози настояват за пълна карантина в област Атика.

От четвъртък Англия затяга драстично мерките и всички заведения ще трябва да работят само до 22 часа. А още четири окръга в южен Уелс от днес са изправени пред нови ограничения - там вечерният час за барове е 23:00 часа. 

Британското правителство повиши нивото опасност от заразата на 4, което означава, че предаването е "високо или нараства експоненциално“. 

Шотландия също въвежда ограничения, както и Северна Ирландия. Локалната карантина вече обхвана 13 милиона души в страната. 

Властите в Гърция следят строго за спазване на мерките в област Атика, където се увеличават случаите на заразени с коронавирус.

В района, в който влиза и столицата Атина, има глоби за неспазване на мерките и не носене на предпазни маски, а от днес паркове, площади и дори плажни ивици се ограждат с полицейски ленти със забрана за преминаване. 

Само за ден затвориха над 100 гимназии в цялата страна, още 50 училища са под карантина. Ученици окупираха класните стаи с искане маските да не са задължителни за по-малки паралелки. 

Турция въвежда нови мерки след събирането на научния съвет за борба с коронавируса заради увеличението на случаите. Сред мерките са забрана за ползване на обществения транспорт от хора над 65 години в някои часове. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Ако няма отговорност от самите хора, никакви мерки няма да помогнат. Но това важи за България, по света мерките се спазват . Сигнализирай за неуместен коментар